V sklopu dodatnega izobraževanja in sklepanja novih poslovnih partnerstev smo se na podjetju Pro-bit v septembru odpravili v Srbijo. Cilj strokovne ekskurzije je bil pridobitev novih znanj in priložnosti, hkrati pa tudi medsebojno druženje zaposlenih, saj sta dobra atmosfera in medsebojni odnosi ključna dejavnik uspešnega dela. V sklopu izobraževanj smo zaposleni obiskali podjetje fSD v Novem Sadu, kjer so nam srbski kolegi predstavili svoje programske rešitve, ter nam obrazložili svoj način dela. V nekaj urah, ki smo jih preživeli skupaj z njihovimi zaposlenimi smo izmenjali mnenja, ideje in predvsem znanje, ki je temelj naše industrije. 

Vendar pa je jasno, da lokalno poslovno okolje ni bilo edina stvar, ki smo si jo ogledali v Beogradu in Novem Sadu. Obiskali smo muzeje, mestna središča, parke in nasploh doživeli čare, ki jih nudi Srbija in njena kultura, ki je marsikoga popeljala nazaj v mladost, ko je bilo tudi v Sloveniji moč zaznati močan vpliv jugoslovanskih korenin. Med "highlighte" bi lahko šteli tudi kulinarično ponudbo, ki je vsakemu izmed nas pustila spominek v obliki odvečnih kilogramov, ki so se z nami vrnili v Slovenijo. 

Izlet je bil vsekakor informativen in zabaven, z njega pa smo se vrnili polni energije, zagona za delo in idej o tem, kje bi izobraževanje lahko nadaljevali naslednje leto! wink 

Ekipa Pro-bit programska oprema d.o.o.