OBVESTILO – PRO.3 PLAČE KRIZNI DODATEK – POPRAVEK

Spoštovane naše stranke,

najprej se vam iskreno opravičujemo. Obvestilo, ki smo ga nazadnje objavili, popravljamo z novimi usmeritvami. 
Naša želja je bila, da vam zaradi sprememb v zakonodaji čim bolj olajšamo pripravo obračunov plač, oddaje REK obrazcev in obračun kriznega dodatka.

!!Način pri obračunu kriznega dodatka, da ga vključimo v skupni obračun meseca marca kot redno postavko brez izračuna prispevkov in dohodnine je bila sprva ustrezna rešitev, ampak to posledično poviša bruto znesek. Na analitičnem delu obrazca 1002 tega zneska v polje A052 (bruto znesek) sicer ne bi poročali, ker bi ga v rek obrazcu 1190 (polje A052), vendar je bruto znesek merodajen podatek za mnoge institucije.
Ker je napolnitev analitičnega rek obrazca za krizni dodatek 1190 drugačen kot za ostale dodatke (npr. povračila za prehrano, prevoz, odpravnine…), ki se poročajo v rubriki B na obrazcu, je bila prvotna rešitev redna postavka (neobdavčena) in ne dodatek.

Po zakonu je krizni dodatek obravnavan kot materialni strošek oz. dodatek, smo ga primorani po zakonodaji tudi mi tako obravnavati.

NAVODILA ZA POPRAVEK POSTAVKE NAJDETE TUKAJ.

Še enkrat se iskreno opravičujemo in vas prosimo, da obračune pripravite kot smo navedli zgoraj. Tudi v prihodnje vas bomo sprotno obveščali o vseh novostih.

V primeru težav in nejasnosti se obrnite na podporo podjetja Pro-bit (podpora@pro-bit.si, tel: 03 757 39 21).

Bodite in ostanite zdravi.

PRO-BIT Programska oprema d.o.o

 

VEČ NOVIC:

Jesenski računovodski zajtrk

JESENSKI RAČUNOVODSKI ZAJTRK 2023

Veseli nas, da vas lahko povabimo na naš prihajajoč tradicionalni jesenski računovodski zajtrk, ki bo potekal v živo na sedežu našega podjetja Pro-bit v Slovenskih