OBVESTILO: PRO.4 PLAČE – Pravilnik o uveljavljanju izplačila nadomestila plače iz obveznega zdravstvenega zavarovanja na zahtevo delodajalca

Spoštovane stranke, uporabniki programa PRO.4 Plač.

V Uradnem listu št. 12/2020 z dne 28. 02. 2020 je bil objavljen nov Pravilnik o uveljavljanju izplačila nadomestila plače iz obveznega zdravstvenega zavarovanja na zahtevo delodajalca (v nadaljevanju Pravilnik), ki je začel veljati 1. 3. 2020, razen 36. člena Pravilnika, ki ureja zaokroževanje.

Novosti pri zaokroževanju so navedene v 36. členu Pravilnika in se nanaša na zaokroževanje podatkov o urni osnovi za delo (na štiri decimalna mesta). Ta odločba je začela veljati 1.5.2020. S tem datumom smo vam tudi programsko uredili izpis podatkov, kot narekuje zakonodaja.

IZPIS REFUNDACIJSKEGA ZAHTEVKA:

Postavite se v željeno obdobje –> Izpisi in akcije –> Zakonski obrazci –> Zahtevek za refundacijo:

Kreira se POTRDILO, ki ima zavedeno tudi polje urna osnova za delo (limit). V tem polju je sedaj potreben številčen izpis z zaokroževanjem na štiri decimalna mesta, kot prikazuje slika spodaj. 

 

Trudimo se, da zadeve realiziramo v roku, vas pa prosimo za razumevanje in potrpežljivost.

V kolikor boste imeli težave oz. če imate dodatna vprašanja, nas obvestite na:

Pro-bit programska oprema d.o.o.

VEČ NOVIC:

Jesenski računovodski zajtrk

JESENSKI RAČUNOVODSKI ZAJTRK 2023

Veseli nas, da vas lahko povabimo na naš prihajajoč tradicionalni jesenski računovodski zajtrk, ki bo potekal v živo na sedežu našega podjetja Pro-bit v Slovenskih