OBVESTILO: Pro.4 Plače – Zamenjava razmerij na dodatkih- dopolnitve maj

ZAKONSKE SPREMEMBE – MEGA ANTI KORONA ZAKON (ZIUZEOP) ZAMENJAVA RAZMERIJ NA DODATKIH

Spoštovane stranke, uporabniki programov Pro.4 Plač

Oprostitev prispevkov v mesecu aprilu 2020 se navezuje na celotni mesec in se v ta namen kreira REK-1, vrsta dohodka 1002. Zato je potrebno tudi na tipih dodatkov zamenjati razmerje, preko mehanizma, ki smo ga pripravili v skupinski akciji.

REK-1, vrsta dohodka 1001 se mora kreirati zgolj v primerih refundacij in nadomestil nad uredbo. Torej tem postavkam ne zamenjamo razmerja. Prav tako ne spremenimo razmerja na postavki (2000) Čakanje na delo in (2001) Varstvo otrok, kjer je že izbrano razmerje Oprostitev prispevkov-korona in izbrano poročanje na REK-1, vrsta dohodka 1004.

Razmerja tudi ne zamenjamo na dodatku (2200) Krizni dodatek, ki ima izbrano razmerje krizni dodatek in se poroča na REK-1, vrsta dohodka 1190.

V prejšnjem obvestilu smo vas že seznanili, da spremenite razmerja na tipih postavk, sedaj pa spremenite še razmerja na tipih dodatkov, kot prikazujemo spodaj. 

ZAMENJAVA RAZMERIJ NA TIPIH DODATKOV 

Plača za mesec April 2020 -> Skupinsko upravljanje s podatki -> Sprememba razmerja

V meniju Izberi tipe postavk – si lahko v filtru vrsta postavke izpišemo vse dodatke, kot prikazuje slika spodaj. In obkljukamo vse ali zgolj tiste, ki jih mate na obračunu za mesec april, samo kriznega dodatka ne.

Iz menija razmerja pa izberemo novo razmerje, ki smo vam ga dodal v šifrant Dodatki Covid19

Na narejeni spremembi razmerja naredimo še zunanji preračun. 

V kolikor boste imeli težave oz. če imate dodatna vprašanja, nas obvestite na e-mail:

podpora@pro-bit.si

Pro-bit programska oprema d.o.o.

VEČ NOVIC:

Jesenski računovodski zajtrk

JESENSKI RAČUNOVODSKI ZAJTRK 2023

Veseli nas, da vas lahko povabimo na naš prihajajoč tradicionalni jesenski računovodski zajtrk, ki bo potekal v živo na sedežu našega podjetja Pro-bit v Slovenskih