Obvestilo strankam: Pro.3/4 Domovi starejših – uvedba novih KZZ in PK

Spoštovani uporabniki programa!

Obveščamo vas, da Zavod za zdravstveno zavarovanje načrtuje uvedbo novih KZZ in PK od 1.12.2021 dalje.

Ko nosilci profesionalnih kartic prejmete nove profesionalne kartice in imajo hkrati vaši stanovalci (ali samo eden) nove KZZ, je obvezna nadgradnja programa Pro.3 Domovi in za uporabnike Pro.4 Domovi nova verzija programa pbcompanionapp.

Hkrati s posodobitvijo naše programske opreme je potrebno namestiti nove verzije programa updOnline (ZZZS) na delovne postaje, kjer se povezujemo s čitalcem zdravstvenih kartic do online sistema.

V kolikor imate v SVZ 3 čitalce zdravstvenih kartic na 3 delovnih postajah, je potrebno na navedenih 3 delovnih postajah namestiti dodatno program updOnline (ZZZS).

Ob nameščanju programa updOnline (ZZZS) je v določenih primerih potreben ponovni zagon računalnika.

Stare profesionalne kartice še lahko uporabljate do takrat,  ko imajo VSI vaši stanovalci stare kartice zdravstvenega zavarovanja.

V primeru ko zavarovanec/stanovalec zahteva izdajo kartice zdravstvenega zavarovanja in prejme NOVO kartico, je za branje podatkov potrebna nova profesionalna kartica in predhodno nameščanje posodobitev programa Pro.3 Domovi in updOnline (ZZZS).

(Če oseba izgubi KZZ ali stara ne deluje, ZZZS po 1.12.2021 izdaja samo nove KZZ. Pod »nove« KZZ ne mislimo sistema, kateri se uvaja v mesecu marcu 2022 ko bosta osebna izkaznica in KZZ združeni, temveč fizično nova KZZ v isti obliki kot je sedanj KZZ).

Po navedbah ZZZS z novo profesionalno kartico ne sme biti težav pri branju podatkov iz stare kartice zavarovanca. Slednje z naše strani ni preverjeno, ker nimamo veljavnih starih KZZ testnih zavarovancev.

Dodatno vas seznanjamo, da je delovanje programa updOnline (ZZZS) testirano in preverjeno v operacijskih sistemih Microsoft Windows od vključno verzije 8.1 naprej, kar pomeni, da v kolikor imate na delovni postaji windows 7, ne moremo zagotoviti pravilnega delovanja pri branju podatkov iz online sistema ali pri vzpostavitvi povezave do online sistema.

Program updOnLine.exe je pripravljen s strani ZZZS in si ga uporabniki nameščate sami na delovne postaje kjer poteka branje KZZ ali ob pomoči vaših lokalnih administratorjev.

Program prevzamete iz spodaj navedenega spletnega mesta: https://api.zzzs.si/updOnLine/updOnLine.exe

Uporabniško ime in geslo za prevzem knjižnic sta:
Uporabniško ime:  on-line
Geslo: OLPK1015

Navodila za nameščanje najdete tukaj. Pripravljena so bila s strani ZZZS-ja.

Nameščanje programa updOnline (ZZZS) ni pogojeno s sočasno menjavo verzije Pro.3 Domovi, kar pomeni, da lahko navedeni program na delovni postaji namestite takoj po prejemu obvestila in preverite delovanje online sistema.

Težav v kolikor program namestite takoj ne pričakujemo.

Nameščanje programa updOnline (ZZZS) je potrebno tako za uporabnike Pro.3 Domovi kot Pro.4 Domovi na delovnih postajah kjer je nameščen čitalec kartic.

Ko uporabniki programa Pro.3/4 Domovi, kateri dostopate do online sistema, prejmete novo PK oziroma in hkrati, ko imate stanovalca z novo KZZ, posredujte zahtevo po posodobitvi programov na podpora@pro-bit.si ali z oddajo zahtevka v programu Pro.4.

Upoštevajte, da tudi če prejmete novo PK in nobeden izmed vaših stanovalcev nima nove KZZ, še ni nujna menjava programa Pro.3 Domovi, ker lahko uporabljate do izteka veljavnosti staro PK.

Nadgradnje bomo izvajali po vrstnem redu prejema zahtevka. Na začetku meseca decembra do vključno 10.12.2021 bodo pred menjavo verzije imeli prednost zahtevki vezani na tekoči obračun.

Prosimo za razumevanje.

 

Podpora strankam,
Slov. Konjice, 15. 11. 2021

VEČ NOVIC:

Jesenski računovodski zajtrk

JESENSKI RAČUNOVODSKI ZAJTRK 2023

Veseli nas, da vas lahko povabimo na naš prihajajoč tradicionalni jesenski računovodski zajtrk, ki bo potekal v živo na sedežu našega podjetja Pro-bit v Slovenskih