Obvestilo za stranke: PRO.3 VPRO – Vzpostavitev evidence / obveznost vodenja evidenc o embalaži, dani na trg Republike Slovenije – od 1.7.2021 naprej

Spoštovani uporabniki Pro.3 VPRO.

 

Aprila 2021 je bila sprejeta nova Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki vsem podjetjem v Sloveniji nalaga, da se morajo vključiti v shemo ravnanja z odpadki.

Pomembna novost uredbe je ta, da vključuje vsa podjetja (tudi mala in samostojne podjetnike).

 

Pozivamo vas, da preverite, ali je tudi vaše podjetje zavezanec za poročanje o odpadni embalaži dani na trg Republike Slovenije.

 

Podatke je potrebno zbirati že od 1.7.2021 in za tekoči kvartal poročati že oktobra.

Evidenco lahko podjetje vodi v Excelovi tabeli, kjer ročno vnaša posamezne kose embalaže in količino. Enostavnejša rešitev je s pomočjo nove funkcionalnosti programa PRO.3 VPRO.

 

Embalažo, o kateri ste dolžni poročati, vnašate v program in podatek za poročanje pridobite preko posebne analize. Podroben opis rešitve si oglejte tukaj. Za lažje urejanje podatkov program omogoča vnašanje embalaže tudi na že poknjiženih dokumentih.

 

Za delovanje nove funkcionalnosti je potrebna nova verzija programa PRO.3 VPRO in vklop dodatne nastavitve.

 

 

V primeru, da se boste odločili za novo verzijo nam to sporočite na prodaja@pro-bit.si in v potrditev vam bomo poslali predračun. 

 

Lepo pozdravljeni.

 

Ekipa PRO-BIT

VEČ NOVIC:

Jesenski računovodski zajtrk

JESENSKI RAČUNOVODSKI ZAJTRK 2023

Veseli nas, da vas lahko povabimo na naš prihajajoč tradicionalni jesenski računovodski zajtrk, ki bo potekal v živo na sedežu našega podjetja Pro-bit v Slovenskih