Pro-bit obvestilo: Pojasnilo pri evidentiranju MP po 1.6.2020

Spoštovani uporabniki programa Pro.3 Domovi starejših

V sredo 21.10. 2020 smo prejeli okrožnico ➡️  Okrožnica ZAE 13/20: Dopolnitve šifrantov za obračun zdravstvenih storitev.

V omenjeni okrožnici je točka 3. Cepljenje proti gripi povezana tudi s socialno varstvenimi zavodi, v kolikor bo zavod v svojem imenu naročil cepivo.

Posebej izpostavljamo, da v zdravstveno kartoteko online sistema mi ob izvedbi cepljenja, cepljenje ne vpišemo, temveč samo fakturiramo storitev na ZZZS.

Glede pravice obračunavanja, prosim preverite na enoti ZZZS ali je le-to za vas dovoljeno, da ne bi prišlo do zaračunavanja s strani ambulante domskega zdravnika in vašega zavoda.

Danes ste tako socialnovarstveni zavodi prejeli novi cenik za obračunavanje zdravstvenih storitev, kjer je vključena storitev E0752.

V okrožnici se navaja, da se mora storitev cepljenja zaračunavati samostojno, torej na posebni fakturi, kar pomeni, da  v kolikor boste obračunavali izvedeno storitev ZZZS-ju, je potrebno fakturo pripraviti ročno na Obračunu Zdravstva pod gumb »Bremepis Zdravstva«, kjer je vrsta dokumenta 1.

Storitev cepljenja se tako samodejno ne prenese iz šifranta storitev (berite iz vnosa na raportni knjigi ob generiranju zdravstvene nege). Vaša naloga je da cepljenje evidentirate kot samostojno storitev, katera ni vezana na obračun vaše zdravstvene dejavnosti. Evidentirana storitev vam bo v nadaljevanju samo v pomoč, da se izstavi ločena/samostojna faktura za ZZZS.

Po izvedenih preverjanjih v socialnovarstvenih zavodih smo do sedaj prejeli informacijo, da bo storitve cepljenja izvajala domska ambulanta v imenu zdravnika in slednje funkcionalnosti ne potrebujejo.

V kolikor bo kdo izmed vas želel obračunavati storitev, nas obvestite, da vam vključimo na obračun zdravstva storitev E0752 v prihodnjem tednu, v nadaljevanju pa bo omenjena storitev vključena z naslednjo nadgradnjo Pro.3 Domovi za vse izvajalce.

V primeru dodatnih vprašanj smo dosegljivi na e-mail: podpora@pro-bit.si.

Lep pozdrav, Ekipa Pro-bit

 

VEČ NOVIC:

Jesenski računovodski zajtrk

JESENSKI RAČUNOVODSKI ZAJTRK 2023

Veseli nas, da vas lahko povabimo na naš prihajajoč tradicionalni jesenski računovodski zajtrk, ki bo potekal v živo na sedežu našega podjetja Pro-bit v Slovenskih