PKP5 in Predlog PKP6 ter ukrepi Vlade RS za zajezitev širjenja Covid -19

Državni zbor je 15. 10. 2020 potrdil predlog Zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 ali tako imenovani peti protikorona paket (PKP5). Gre za peti sveženj ukrepov, katerega nosilec je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. 

Peti paket ukrepov v ospredje postavlja zaščito delovnih mest, skrb za starejše in preprečevanje širjenja okužb s COVID-19. Zajema ukrepe na področju zdravstva, dela, socialnega varstva, gospodarstva, vzgoje in izobraževanja, izvrševanja kazenskih sankcij in pravosodja, kmetijstva, gospodarstva in prehrane ter infrastrukture.

Kaj vse vključuje peti paket? 

Koliko vam pripada in kdo je plačnik nadomestila v primeru različnih vrst odsotnosti?

Tabelarni pregled odsotnosti in višine nadomestil s klikom na spodnji gumb.

Sveženj ukrepov tako na novo uvaja oziroma podaljšuje že veljavne ukrepe, ki v ospredje postavljajo zaščito delovnih mest, skrb za starejše in preprečevanje širjenja okužb s COVID-19.

Ukrepi za zajezitev širjenja okužb

Ukrepe za zajezitev širjenja okužb Vlada RS prilagaja glede na epidemiološko situacijo v državi in širši regiji. 

Na spodnjih povezavah si lahko preberete kakšni so trenutni ukrepi. 

Protikoronski ukrepi so podaljšani

Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji, 30. 10. 2020, sklenila, da se na podlagi presoje Strokovne skupine za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 podaljša veljavnost odlokov o ukrepih in omejitvah za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19.

Vlada Republike Slovenije je na seji, 7.11.2020, sprejela osnutek zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 oziroma tako imenovani #PKP6.

Vlada sprejela Predlog zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (#PKP6)

Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji, 10.11.2020, sprejela Predlog zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 oziroma t.i. #PKP6, ki določa začasne ukrepe za omilitev in odpravo posledic nalezljive bolezni COVID-19.

Predlog zakona med drugim prinaša subvencioniranje gospodarskih subjektov za čakanje zaposlenih na delo, podaljšanje moratorija na kredite, subvencioniranje skrajšanega delovnega časa, oprostitev plačila DDV od dobav in pridobitev zaščitne in medicinske opreme znotraj Evropske unije, financiranje dodatkov za nevarnost in posebne obremenitve, delno nadomestitev fiksnih stroškov prizadetim gospodarskim subjektom, odlog plačila najemnine za najemnike poslovne stavbe ali poslovnega prostora, zagotavljanje zdravstvenih storitev in kapacitet, itd.

Vsebina je pripravljena na podlagi objav na REPUBLIKA SLOVENIJA gov.si. 

Glede na celotno situacijo je jasno, da se moramo zadrževati doma. Pomeni, da je močno priporočljivo tudi delo od doma, kjer je to le mogoče.

Če potrebujete pri tem pomoč, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali, da bomo skupaj našli primerno rešitev za vaše varno delo na daljavo. 

VEČ NOVIC:

Jesenski računovodski zajtrk

JESENSKI RAČUNOVODSKI ZAJTRK 2023

Veseli nas, da vas lahko povabimo na naš prihajajoč tradicionalni jesenski računovodski zajtrk, ki bo potekal v živo na sedežu našega podjetja Pro-bit v Slovenskih