Pro-bitov venček nasvetov

1. adventna svečka

KAKO STE LAHKO KONKURENČNEJŠI OD DRUGIH?

Obdobje širjenja koronavirusa in posledično s tem prilagajanje družbe je v ospredje postavilo digitalizacijo na vseh ravneh našega bivanja.
Na digitalen način poteka izobraževalni proces, komunikacija s prijatelji, nakupujemo preko spleta, celo glasbene koncerte in gledališke predstave lahko spremljamo na daljavo. V poslovnem svetu pa digitalizacija ni več le možnost, ki jo podjetja lahko izkoriščajo, temveč je postala ključni faktor rasti in konkurenčnosti.
 
Z uvajanjem novih tehnologij v oblaku in brezpapirnega poslovanja v podjetju se veča produktivnost zaradi manj napak, večje hitrosti, optimizacije poslovnih procesov, zmanjševanja administrativnih bremen, večje sledljivosti, kakovostnih obdelav, transparentnega poslovanja, povezanosti zaposlenih in prilagajanja kupcem. A če priložnosti, ki jih digitalizacija odpira, ne zmoremo prepoznati, tvegamo, da nas bo konkurenca kmalu pustila za sabo.
Uporabniki naše Pro.4 programske opreme v oblaku, ki omogoča brezpapirno poslovanje in vpeljavo digitalnih procesov, poenostavljate svoje delo in dolgoročno krepite odpornost na nepredvidljive dogodke.
To je ena izmed vaših konkurenčnih prednosti!

Uporabniki Pro.4 programa v oblaku ste že konkurenčni, ker:

– delujete trajnostno in Zemlji prijazno, saj za poslovanje uporabljate vedno manj papirja,

-se vaša učinkovitost povečuje, saj ste vedno bolj hitri in iznajdljivi,

-lahko ne glede na letni čas, vreme, uro ali lokacijo vašega bivanja, spremljate, evidentirate in vodite poslovanje vašega podjetja,

-so vaši zaposleni povezani, četudi niso nujno skupaj v isti pisarni ali lokaciji,

-optimizirate poslovne procese z vašimi kupci in dobavitelji, da je poslovanje bolj preprosto in transparentno,

-imate zagotovljen arhiv podatkov in dokumentov in posledično skoraj ničelne stroške z zagotavljanjem varnosti le-teh,

-ste organizirani, tudi ko ste mobilni – z uporabo aplikacije Pro.4 na pametnih telefonih, itd.

Če o tem prej niste razmišljali, je sedaj čas, da si priznate, da ste v koraku pred drugimi.

Da se znamo prilagoditi na spremembe in slediti trendom, je danes več kot očitno nujno za naš razvoj in obstoj. Zavedamo se, da uvedba novih tehnologij v smeri digitalizacije od vseh nas zahteva veliko prilagodljivosti, agilnosti in inovativnosti. In seveda je povezana tudi z razmislekom o investicijski naložbi v takšen projekt, ki pa je danes s strani države zelo podprt z različnimi oblikami sofinanciranja dviga inovativnosti in digitalnih kompetenc za podjetja.

2. adventna svečka

KAKO STE LAHKO HITREJŠI OD DRUGIH?

Vsi poznamo vsaj eno ali dve bližnjici na naši tipkovnici, ki nam pomagajo pri opravljanju del, pa naj bodo to tiste najbolj osnovne za kopiranje označenega besedila (Ctrl+C) ter lepljenje besedila (Ctrl+V). Bližnjice na tipkovnici so tipke ali kombinacije tipk, ki ponujajo drug način, da storite nekaj, kar bi sicer naredili z miško. Dejstvo je, da nam te bližnjice olajšajo ter predvsem pospešijo izvajanje različnih nalog.

Še posebej navajeni teh bližnjic ste uporabniki naših Pro.3 programov. Zato smo se odločili, da vam predstavimo katere tipke so nadvse uporabne in priročne pri uporabi spletne aplikacije Pro.4. Če vas to zanima, sledite spodnjim namigom o hitrih tipkah, kot smo jih poimenovali mi. Pred tem pa ne pozabite preveriti, kje se na vaši tipkovnici nahajajo bližnjice. 

Vas zanima več?

Poglejte si spodnji posnetek, ki smo ga pripravili samo za vas, in se spoznajte s številnimi hitrimi tipkami, ki vam bomo omogočile lažje in hitrejše delo.

3. adventna svečka

KAKO STE LAHKO VARNEJŠI OD DRUGIH?

Ko se odpravite od doma, zaklenete vrata in po možnosti vklopite alarm. Zato, da zaščitite svoj dom in osebno premoženje. Ko se vsedete v avto, se privežete z varnostnim pasom. Zato, da zaščitite svoje življenje.

Kaj pa storite glede varnosti vaših podatkov in dokumentov, ki so nujni za vaše poslovanje in obstoj podjetja?

V poslovnem okolju na vas prežijo številne nevarnosti, varnostne strokovnjake dandanes skrbijo predvsem trendi okužb z izsiljevalskimi virusi. Napadalci so v zadnjih letih prešli z množičnega trošenja virusov vsem uporabnikom v bolj usmerjene kampanje, s katerimi iščejo in napadajo omrežja podjetij in javnih ustanov, ki niso povsem dobro varovana.
Zahtevane odkupnine za zaklenjene datoteke in sisteme so se lani najpogosteje gibale med 10.000 in 100.000 evri. Najbolj uporabljana vstopna točka so bili slabo zavarovani oddaljeni dostopi in PFD priponke v mailih s škodljivo programsko kodo (ko naslovnik odpre datoteko, napadalec vstopi v omrežje mimo požarnih pregrad).
A to ne pomeni, da ste povsem brez moči. Verjetnost, da vas zadenejo takšne nevšečnosti, lahko korenito zmanjšate z uporabo dobrih varnostnih praks.

V nadaljevanju vam pošiljamo nekaj varnostnih nasvetov, ki jih je smiselno upoštevati:

– Gesla za vstope v aplikacije ne imejte napisanih na listkih na mizi, ampak jih redno menjujte in nikakor ne posojajte ali zaupajte drugim. Uporabniki Pro.4 programov lahko svoja gesla spreminjate v Uporabniških nastavitvah.

Za vsako aplikacijo imejte drugo geslo, ki naj bo močno in unikatno (z veliki in malimi tiskanimi črkami, s številkami in simboli).

– Tam, kjer je možno, si nastavite dvostopenjsko avtentikacijo za vstop v aplikacijo. Uporabniki Pro.4 programov si to lahko nastavite v svojem uporabniškem profilu ➡️ Uporabniške nastavitve ➡️ zavihek Avtentikacija.

-Ne odpirajte sumljive e-pošte, četudi vam jo ˝pošilja˝ vaš nadrejeni.

-Vzpostavite varno povezavo za oddaljen dostop – VPN.

-Vzpostavite internetno zaščito pred vdori v IT okolje.

– Avtomatizirajte varnostno kopiranje datotek.

-Obveščajte in izobražujte zaposlene v vašem podjetju o varnostnih napotkih. Nadzor nad varnostnimi mehanizmi in izvajanjem le-teh naj izvaja skrbnik IT vašega podjetja, ki ima dovolj znanja.

O dodatnih vprašanjih in dilemah lahko kontaktirate našega IT sistemskega administratorja, ki vam lahko opravi preventivni pregled (pišite na prodaja@pro-bit.si ali nas pokličite na 031/364- 777).

O dodatnih opcijah naše ponudbe o varnosti omrežja in varnostnem kopiranju pa si lahko preberete s klikom na spodnji gumb.

Dodatne nasvete objavlja tudi Varni na internetu.

4. adventna svečka

KAKO STE LAHKO NAPREDNEJŠI OD DRUGIH?

Narava človeka je, da stremi k novemu, k napredku, k izboljšanju trenutnega. Čeprav nas večina deluje iz svoje cone udobja, kjer smo v točki, ko nam trenutno stanje ugaja. Težje se privajamo na določene spremembe in prilagajamo novemu toku dogajanj. Prvi korak je, da napredka ne zanikamo, da ga ne spravimo na tisto splošno, v smislu: ˝ta razvoj gre čisto prehitro, tehnologija nas ubija, računalniki nas odtujujejo.˝ Seveda nas, če jih ne poznamo dovolj, da bi delali za nas! Da bi podaljšali naš um in udobje v smeri, ki jo sami začrtamo.

Napredna uporaba informacijskih rešitev pomeni, da lahko z uporabo določenih funkcij v programu vaš proces optimizirate, na način da ste pri tem hitrejši, bolje in pravi čas obveščeni o pomembnih informacijah.

Zato vam v nadaljevanju izpostavljamo nekaj naprednih funkcij pri uporabi Pro.4 programov, ki so jih naši uporabniki omenili kot izredno koristne pri njihovem delu.

– Shranjevanje priljubljenih pogledov omogoča hitrejšo navigacija po Pro.4 platformi in izboljša uporabniško izkušnjo.

– Verzioniranje dokumenta in obveščanje o novih verzijah dokumenta, kadar imamo več verzij dokumenta.
Tvorjenje dokumentov v materialnem poslovanju omogoča elektronske tvorbe iz že vnešenih dokumentov, npr. iz predračuna v dobavnico in nato v račun.
– Poljubno oblikovanje in nastavitve izpisa plačilne liste.
– Potrjevanje in e-likvidatura prejetih računov v mobilni aplikaciji.

– Popis osnovnih sredstev je poleg ostalih možnosti popisa (ročno, samodejno, s čitalecm) možno tudi opraviti preko mobilne aplikacije, ki omogoča direkten prenos podatkov v Pro.4 za zaključek inventure.

– E-personalna mapa je namenjena vpogledu zaposlenih v lastne podatke ali vpogledu nadrejenim v podatke podrejenih zaposlenih.
– Pro.4 Evidenca delovnega časa poleg evidentiranja omogoča tudi vpogled v stanje drugih zaposlenih, ali so na dopustu, terenu, ipd.

O vseh funkcionalnostih vas obveščamo ob izidu novih verzij v programih Pro.4.
Če želite o omenjenih funkcionalnostih dodatne informacije, nas kontaktirajte na
 podpora@pro-bit.si.

VEČ NOVIC:

Jesenski računovodski zajtrk

JESENSKI RAČUNOVODSKI ZAJTRK 2023

Veseli nas, da vas lahko povabimo na naš prihajajoč tradicionalni jesenski računovodski zajtrk, ki bo potekal v živo na sedežu našega podjetja Pro-bit v Slovenskih